Met ruim 60 Oekraïense kinderen en volwassenen naar het wintercircus in Oss.

In mei 2022 bestonden we twintig jaar. Jaarlijks reserveren we geld om elke vijf jaar met elkaar ons lustrum te vieren. Dit keer viel dit samen met het uitbreken van de oorlog en het op gang komen van de stroom vluchtelingen uit Oekraïne. We vonden het ongepast om veel geld uit te geven aan een feestje voor ons zelf terwijl zovelen vluchtelingen door een hel gingen. Wij versoberden ons lustrumfeest en besloten het daarmee bespaarde geld te reserveren om anderen iets feestelijks aan te bieden. Een activiteit die daarmee gefinancierd is was een bezoek aan het wintercircus in Oss met 60 Oekraïense kinderen en volwassenen op acht januari 2023.

Een warm hart voor jou!

We maken hartenkussentjes voor de mamma care afdeling van het Bernhoven ziekenhuis in Uden. Elk jaar krijgen ongeveer 15.000 vrouwen in Nederland de diagnose borstkanker. Dat komt neer op 1 op de 7 vrouwen. Bij ongeveer een derde leidt dat tot een gehele of gedeeltelijke borstamputatie. De hartenkussentjes werken pijn-verlichtend en bieden troost aan vrouwen, die dit moeten ondergaan.

  • De hartvorm blijft goed onder de oksel zitten, ondersteunt de borst en kan de pijn van het trekken van hechtingen verlichten.
  • Het kussentje geeft comfort en pijnverlichting tijdens het slapen of zitten. Ook vaak nog jaren na de benadeling.
  • Het kussen kan de ruimte vullen, die blijft na een mastectomie (borstamputatie) waardoor liggen op de zij comfortabeler wordt.
  • Onder de veiligheidsgordel in de auto vangt het schokken en stoten op.

Filmavond voor de WensAmbulance Brabant

We organiseren jaarlijks een filmavond, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Al enkele jaren valt de keuze daarbij op de Stichting WensAmbulance Brabant. In 5 jaar tijd konden we daarmee ruim € 20.000,- aan deze stichting doneren en we gaan daar voorlopig ook nog mee door.  Want hoe mooi is het om een stichting te steunen die zich inzet om een laatste wens van mensen in vervulling te laten gaan. Koop nu alvast een kaartje voor de filmavond van 2023

Wijnactie om kinderen in India en Kenya een betere toekomst te geven

Onze leden zijn niet alleen actief binnen onze Club, maar vaak ook nauw betrokken bij andere goede doelen en stichtingen. Zo ook stichting Good News Centre Kenya en Special Care Gulbarga (in India). Het mooie werk van deze twee stichtingen steunen we door rond kerstmis wijn te verkopen. De opbrengst hiervan komt ten goede van deze twee stichtingen, die we beiden jaarlijks op deze manier met ruim € 3000,00 kunnen ondersteunen.

Wie jarig is hangt slingers op en trakteert!

cheque voor stichting Kinderfeest

In mei 2022 bestonden we als Club 20 jaar. Voor duizenden kinderen is het niet vanzelfsprekend om voor hun verjaardag een kinderfeestje te geven. Stichting Kinderfeest biedt kinderen in armoede een dag om nooit te vergeten. Zij organiseert een geheel buitenshuis verzorgd feestje. Zo neemt zij de zorg uit handen van ouders. Hierdoor beleven kinderen en ouders een zorgeloze en fijne middag.

Wij vonden dat dit doel mooi aansloot bij onze verjaardag en besloten slingers, in de vorm van stoffen vlaggenlijnen te (laten) maken en deze te verkopen ten gunste van deze Stichting. Zo konden we, met de slingers die we overal ophingen en verkochten, de Stichting Kinderfeest trakteren op (uiteindelijk) € 1.450,00.

Hartenvriendjes voor kinderen die een hart onder de riem goed kunnen gebruiken.

De Hartenvriendjes zijn lappenpoppetjes die we tijdens de Corona lockdown zijn gaan maken voor mensen met een verstandelijke beperking. De Coronacrisis had ook op deze groep een grote impact. Het was voor hen extra moeilijk om te begrijpen en accepteren waarom er zoveel dingen in hun dagelijks leven veranderden. Hierdoor waren ze angstig, uit hun ritme en hadden ze last van spanningen. En natuurlijk misten ze hun familie en zeker ook het elkaar aanraken. Bij een Hartenvriendje konden ze hun hart lekker luchten. Voor deze groep mensen is het bovendien vaak makkelijker om hun eigen emoties te projecteren op een Hartenvriendje en ze zo bespreekbaar te maken met hun begeleiders en therapeuten, dan om over zichzelf te praten. Een Hartenvriendje bood zo troost en hoop in die moeilijke tijd!

Nu maken we nog steeds Hartenvriendjes. Onder andere voor de Polikliniek kindergeneeskunde van ziekenhuis Bernhoven. Ze geven ze aan kinderen, die een zwaar traject doormaken. Trajecten voor minder bekende ziektebeelden. Zo worden ze o.a. gegeven aan kinderen die te vroeg in de puberteit komen en gedurende een periode nare ingrijpende injecties krijgen. Ook verkopen we Hartenvriendjes en kunnen we de opbrengst weer gebruiken voor de ondersteuning van andere mooie projecten. (De hartenvriendjes zijn binnenkort in onze webshop te vinden)

hartenvriendjes
Winkelwagen
Scroll naar boven